Annelies Dölle (1951) is altijd geboeid geweest door tekenen en schilderen. Na het Gymnasium volgde zij een opleiding tot tekendocent. Ze had haar eerste expositie in 1978 in het gemeentehuis van Alblasserdam. In de loop der jaren zijn er vele gevolgd.

 
[blockquote type="blockquote_quotes" align="center" width="60%"]Het is mijn grootste wens schilderijen te maken die mensen zodanig raken, dat zij de creative bron in zichzelf gaan aanboren en laten stromen. Dat ze zodanig geinspireerd worden dat ze zelf gaan schilderen, schrijven, muziek maken of wat dan ook.”[/blockquote]
 

Recept voor Ei-tempera

  • 2 eieren
  • 3 halve eierdoppen gebleekte lijnolie
  • 2 halve eierdoppen water
  • 1 halve dop Dammar vernis glossy

Goed schudden en het medium is klaar om te mengen met de pigmentpoeders. In de koelkast is dit mengsel ongeveer 2 weken houdbaar. De materialen zijn oa verkrijgbaar bij: Harolds Grafiek in Rotterdam

 
Schildertechniek

Aanvankelijk maakte ze gouaches en collages in gemengde techniek. Ook aquarel, olieverf en acryl zijn uitgeprobeerd. In 1985 kwam ze in aanraking met de ei-tempera techniek en van toen af aan heeft zij zich hier in gespecialiseerd en is zij deze techniek trouw gebleven. De oeroude techniek maakt haar doeken kleurrijk, stralend en beweeglijk. Door het aanbrengen van de diverse lagen zijn de werken transparant, mysterieus en krijgen ze grote diepgang.

Levenspad

Naast het schilderen is Annelies ook altijd geïnteresseerd in de ontwikkeling en de groei van mensen. Ze volgde een opleiding voor therapeut en studeerde in 1984 af als andragoog. Na 20 jaar werken in de hulpverlening koos zij bewust om niet langer probleemgericht, maar groeigericht te werken. Sinds 1990 geeft zij workshops in Nederland en Frankrijk. Het actuele cursus aanbod is te zien onder cursussen.